215 North St. Paul

High-end mixed-use development integrates vibrant pedestrian experience

Located in the heart of the Cherry Creek North area in central Denver, this mixed-use project is designed to reinforce the vital characteristics of an ever-evolving neighborhood. The project features 11,000 square feet of prime retail space at street level, and 15,000 square feet of office space on the second and third floors. The third floor will host the new offices of the Coors Foundation. Underground parking for seventy-five cars is also provided. The design creates a transparent ground-floor façade that energizes the surroundings by bringing retail activities out to the street. Sidewalk café seating, glass shade canopies and attractive signage make the pedestrian-oriented experience rich and lively. Above the storefronts, the building makes use of natural limestone cladding and zinc siding to create a distinct expression for the office floors. High quality building materials are reinforced through careful detailing of solid and transparent areas of the elevations. Landscaped outdoor deck space is provided at the second and third levels so that tenants can enjoy the Colorado climate, and as a connection to the vibrant street scene of this shopping and restaurant district. The project was planned to comply with the exacting requirements of the Cherry Creek North zone district, including an extensive design review process. Construction began in the third quarter of 2013, to be completed in late 2014.

Project Scope

  • Architecture
  • Commercial
  • Interior Design
  • Mixed Use

Explore Similar Projects